Testimoniale

Vezi persoane care ne recomandă!

De curând am fost întrebată: Care a fost momentul sau evenimentul care a marcat tranziţia ta din copilărie spre maturitate? Şi fără să mă gândesc prea mult am ştiut; schimburile de experienţă în care am participat în liceu, datorită cunoştinţelor şi responsabilităţilor la care am fost expusă astfel. În urmă cu aproape 2 ani, căutând un mijloc prin care să pot să cunosc oameni, să mă dezvolt personal şi să călătoresc (fără costuri exorbitante), am descoperit Asociaţia Tineri Parteneri şi proiectele Erasmus+ pe care le desfăşoară. Îmi aduc aminte şi acum cum în primul proiect în care am participat, în Italia, mi-am suflecat mânecile şi am lucrat cot la cot cu ceilalţi participanţi la o fermă din zona Perugia timp de o săptămână. Nu după mult timp plecam din nou în Polonia, unde, pe lângă oportunitatea de a cunoaşte şi relaţiona cu 80 de oameni din ţări diferite, am avut ocazia să aflu mai multe despre voluntariat la nivel global. Apoi din nou în Italia, însă de dată această în sud unde am tratat o tema ceva mai serioasă- incluziunea socială şi am luat interviuri imigranţilor şi localnicilor. Iar, cel mai recent, în Portugalia unde am redescoperit sportul şi partea aventuroasă din mine. Pentru mine, schimburile de experienţă sunt cele mai importante lecţii şi cele mai fumoase amintiri. De aceea, de fiecare dată când mă întorc acasă, închid ochi şi, cu curaj, aplic pentru următorul proiect.


Cristina Pogorevici

17 ani

Experienţa din cadrul „Asociaţiei Tineri Parteneri Pentru Dezvoltarea Societăţii Civile” te ajută să îţi lărgeşti orizonturile de cunoaştere, te ajută să-i accepţi cu o mai mare uşurinţă pe cei din jurul tău, să îţi depăşeşti prejudecăţile şi să-ţi dezvolţi abilităţile sociale. „ATPDSC” mi-a oferit posibilitatea de a intra în contact cu tineri europeni bine pregătiţi , interesaţi să înveţe despre noi culturi prin intermediul educaţiei nonformale, cum ar fi arta şi sportul, precum şi prin proiecte şi vizite internaţionale de studiu care vizează cunoaşterea unor anumite religii, concepte şi cunoaşterea Parlametului European şi funcţionării acestuia. Fiecare proiect este o nouă provocare, iar tematicile alese răspund cerinţelor de dezvoltare a societăţii. În cadrul proiectelor organizate de „ATPDSC” am avut ocazia să întâlnesc oameni minunaţi cu care am colaborat foarte bine pe parcursul proiectelor, cu care am format legături și după încheierea lor. Datorită selecţiei riguroase a participanţilor, am întâlnit persoane foarte bine pregătite din punct de vedere profesional de la care am avut multe de învăţat şi care m-au ajutat să mă dezvolt, la rândul meu. În ceea ce priveşte personalul asociaţiei, pot spune cu toată responsabilitatea că sunt adevăraţi profesionişti, care muncesc cu dăruire şi implicare, fapt pe care îl admir cel mai mult la oameni. Aceste lucruri m-a făcut să îndrăgesc toată echipa „ATPDSC”!


Elena Caravan

17 ani

Asociaţia „Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile” este una dintre cele mai frumoase asociaţii de tineret de a cărei activitate este imposibil să nu te îndrăgosteşti. Această asociaţie se alătură tinerilor şi îi încurajează se implice mai mut in propria educaţie, dezvoltare şi cunoaştere. Având în componenţă oameni capabili, profesionişti, care cu o viziune moderna creează, sau contribuie la organizarea de proiecte naţionale şi internaţionale pentru tineri. În cadrul proiectelor la care am luat parte am învățat foarte multe lucruri, pe care le voi aplica în viitor. Activitățile sunt interesante, constructive, și ingenioase. Pe parcursul proiectelor am comunicat, schimbat idei și experințe cu alţi tineri, împreună contribuind la produsele finale ale diverselor proiecte. Consider că participarea tinerilor în aceste proiecte este o oportunitate excelentă spre dezvoltare personală, educaţie şi lărgirea orizontului, aspecte foarte importante pentru un tânăr în formare, ce trebuie să înveţe care sunt adevăratele valori şi că poate să se autodepăşească. Mai mult decât atât, am întâlnit oameni minunați, am legat prietenii, am lucrat cu adevărați profesioniști, am învățat. Nu se poate exprima în cuvinte valoarea şi importanţa acestei asociaţii, pentru mine însă pot spune că voi mai aplica pentru cât mai multe proiecte şi le aştept cu nerăbdare pe cele ce se vor desfăşura în viitorul apropiat.


Mihaela Bușu

22 ani

In ultimul timp am avut parte de experiențe desăvârșite alături de persoane minunate. Și acestea au apărut când am avut primul contact cu proiectele Erasmus+ și Asociaţia „Tineri Parteneri pentru Dezvoltarea Societăţii Civile”. Pe acestea le-am descoperit relativ recent și am dorit să aplic într-un proiect cu schimb de experiență muzicală în Sardinia. Nu am niciun regret că am făcut asta deoarece a fost cea mai bună decizie luată vreodata. Proiectul a însemnat foarte mult pentru mine, dezvoltându-mi capacitățile de comunicare verbală și non-verbală, dar și dezvoltându-mă pe plan muzical. Am creat prietenii frumoase cu oameni deosebiți, am aflat despre tradiții și obiceiuri din zona respectivă, am evoluat din punct de vedere al creativității prin orele de compoziție, și am intrat în contact cu o lume necunoscută de mine până atunci, o lume pe care doresc să o descopar în continuare. Pentru mine, schimburile de experiență sunt mai mult decât simple călătorii. Sunt trepte pe care le urci în dezvoltarea personală, sunt lecții de viața, aventuri, momente unice și peisaje nemaivăzute, amintiri ce trebuie prețuite. Aștept cu nerăbdare să aplic în următorul proiect și să se continue acest vis frumos.


Mihai Mirea

18 ani

Asociația „Young Partners for Civil Society Development” este responsabilă de dezvoltarea a sute de tineri dornici de a crea relații bazate pe interculturalitate cu oameni având aceleași interese, țeluri și nu în ultimul rând deschidere pentru noutate și inedit. Multitudinea de proiecte cu tematici felurite asigură diversitatea și oferă participanților nenumărate opțiuni spre a alege ce e mai potrivit personalității si stilului lor, totul pentru o experiență unică, marcantă.


Eva Iaia

18 ani